Kőrösi Edina

Elérhetőségem:

email: uszosuliedina@gmail.com

telefonszám: +36305277994

Aktualitás

2022.

Felnőttek úszásoktatása, vízbiztonság kialakítása, meglévő úszástudás javítása-csiszolása, mind tanmedncés oktatásban, mind mélyvizes oktatásban előre egyeztetett időpontban lehetséges. Egyénileg vagy 2-3 fős csoportokban.

Gyerekek úszásoktatása, csak hétköznap egyesületi keretek között történik.

Részletekről érdeklődni e-mailben lehetséges, leggyorsabban ezen keresztül vagyok elérhető. (ckedina75@gmail.com)

2021. szeptember-október

Felnőttek számára teljesen kezdő, kismedencés csoportos oktatásra lehet nálam jelentkezni. Heti egy alkalom, szombat délelőttönként. Víztől való félelem, pánik, múltbéli vizes traumák ebben a csoportban nem akadály. Szembe nézünk ezekkel együtt. A csoportba való jelentkezésnek feltétele, hogy a jelentkező akarjon megbarátkozni a vízzel, akarja visszanyerni a biztonságérzetét a vízzel kapcsolatban (egykor ez nagyon komfortos volt) vagy akár akarjon is megtanulni úszni. Ebben az esetben tudok segíteni, de senki helyett nem tudok megtanulni úszni, így szükség lesz a saját befektetett energiára, és a hiányzót az oktatás során hozzáteszem, amíg az szükséges. Azok is keressenek bátran, akiket a nyár folyamán nem tudtam vállalni vagy nem értek el, nyáron nem tartottam felnőtt oktatást. A szeptember közepén kezdődő heti 1 szombati oktatás gyümölcsei jövő nyárra érnek be. Jelentkezni e-mailben: uszosuliedina@gmail.com (telefonon is lehet próbálkozni, ha tudom felveszem)

Célom:

Az úszásoktatás területén az a célom, hogy akit tanítok, minél hamarabb elkezdjen tudni magától úszni, és önállóan gyakorolni. Hogy kinek mennyi időre van szüksége az úszástudás elsajátításához, az függ attól, ki hány éves, milyenek a testi és szellemi adottságai, fogékonysága és milyen szintről indulunk. A vízbiztonság megszerzése, és az alapok elsajátítása után, az úszásnemek megtanulása egyénileg eltérő lehet. Minden egyéni és személyre szabott az oktatásaim során. Gyerekek és felnőttek esetében szívesebben dolgozom egyszerre 2-3 fővel, aminek szintén meg van a pedagógiai és szakmai előnye. Azokban az esetekben, ahol „egyemberesnek” bizonyul valaki a kezdeti tanuláskor, ott szoktam lehetőséget biztosítani arra, hogy egyszerre egy gyermekkel vagy felnőttel foglalkozzam.

Magamról:

Érvényes MUSZ igazolvánnyal rendelkezem, ami a Magyar Úszó Szövetség általi engedélyt jelent úszó edzői és oktatói munkakör végzéséhez.

2017-2019. SOTE Budapest Egészségügyi Közszolgálati Kar / Mentálhigiéné

2007-2008  Fittnes Akadémia Budapest ( A Testnevelési Egyetem Úszás Tanszékének a tanárai voltak az oktatóim és vizsgáztatóim)– sport edző, úszás szakágban

1996. VHF Veszprém  – Tanári diploma

További apróságok magamról

2008 óta töretlenül a gyerekek úszással kapcsolatos tevékenysége az életem részéhez tartozik. Az alapoktól, a kezdő versenyző szintig. Nyolc évvel ezelőtt elkezdtem felnőttek úszásoktatásával is foglakozni, amikor azzal szembesültem, hogy a víztől való félelem mekkora gátja annak, hogy valaki megtanulhasson úszni, ugyanakkor ott van rá az egészségügyi kényszer. Addig nem tudom elkezdeni az úszásoktatást egy felnőttnél (de ugyanígy gyermeknél sem), amíg vízzel kapcsolatos ellenérzéseket fel nem oldottuk. Egy görcsös befeszült test, egy pánik határán lévő lélek számára az alapelemeket sem lehet megtanítani, amíg a félelem jelen van. Nagyon sok sikeres vízhez szoktatás van már a hátam mögött, és tapasztalatból mondom, ezen a téren sincsenek lehetetlenek! Szenvedéllyel tölt el minden ilyen közös siker, és a másik ember fejlődésének a látványa, ahogy elkezdünk együtt dolgozni és alakalomról alkalomra látom a haladást és a fejlődést.

Ami az edzői és oktatói munkámat illeti, 5 éven át kezdők úszásoktatásával foglalkoztam az alapoktól kezdve, majd két, 3 éves ciklusban építettem ki összetartó csapatot és a mélyvizes alap szinttől, a kisversenyzői szintre készítettem fel a gyerekeket, kiváló országos szintű eredményeket elérve. Bár kis korban a versenyzést még játéknak kellene felfogni, úgyhogy a magam részéről a csapat, az egység, az úszástanulás élvezetessé tétele kiemelten fontos. Az egymásra való odafigyelés megtanulása, az egymás iránti tisztelet beépülése a személyiségbe, a kitartás, az akaraterő, a szorgalom fejlesztése a sporton keresztül, hosszútávon megtérülő „befektetés” és ezeken keresztül sokat adhatunk gyermekeink, ill. önmagunk számára.

A mozgás az életem része, hobbi szinten sportolok, elsősorban úszok, futok, vagy tornatermi órán veszek részt, mikor melyik van előtérben.  Mint a legtöbb gyerek én is az úszással kezdtem, ez 6 évet tett ki az életemből, majd azután atletizáltam, és a 20-as éveim elején tájfutóként hagytam abba a versenysportot.

%d blogger ezt szereti: